طريقة عمل الشلولو: وهى من الاكلات المصرية واصلها اكله فرعونية صميمة ومشهورة

الخميس، 18 مارس، 2010


طريقة عمل الشلولو:
دى اكله فرعونية صميمة ومشهورة قوى لدى الاخوة الاقباط خصوصا ايام الصيام
كوب ماء بارد


1 ليمونة


نصف بصلة (مقطعة قطع صغيرة)


6 فصوص ثوم (مفروم)


1 كوب ملوخية ناشفة


ملح حسب الطلب


توابل (شطة - كمون)
والطريقة
نضع الماء على النار ثم نضيي البصل و التوم ثم الملوخية مع التقليب ثم التوابل حسب الرغبة
ثم الليمون بقشره
وبعدين فى ناس بتحطها فى الخلاط مع رز مستوى وتضرب جيدا ثم تؤكل